Системно Съобщение
ala bala content na greshkata
 
 
  • dd.mm.yyyy
100 godini port varna

За пореден сезон „Пристанище Варна“ ЕАД подкрепя Баскетболен клуб „Черно море – Порт Варна“

29
5.2015

Министър-председателят Бойко Борисов връчи чек за спонсорство на Баскетболен клуб „Черно море – Порт Варна“, в присъствието министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, изпълнителния директор на „Пристанище Варна“ ЕАД Петър Сеферов и председателя на Съвета на директорите Димитър Атанасов. Средствата са осигурени от „Пристанище Варна“ ЕАД, след взето решение от Съвета на директорите, базирано на отличните спортни резултати, които отчита клубът през последните три сезона и следваната от компанията политика за популяризиране, подкрепа и развитие на спорта в гр. Варна. Вицепрезидентът на Баскетболен клуб „Черно море – Порт Варна“ Симеон Варчев изрази своята благодарност и връчи на министър-председателя специален състезателен екип.

Ден по-рано бе проведена официална среща между ръководството на държавния пристанищен оператор и ръководството на баскетболния клуб.

„Надявам се и през този сезон да докажете качества и умения, популяризирайки спорта сред подрастващите. Пожелавам още по-големи успехи на всички отбори в клуба. „Пристанище Варна“ ЕАД следва своята дългогодишна политика за подкрепа на спорта. Горди сме, че чрез Вас, чрез името на клуба, популяризираме дейността на едно от най-големите и успешни предприятия в региона – „Пристанище Варна“ ЕАД“, коментира изпълнителният директор Петър Сеферов.

Своите поздравления за отличното представяне на клуба изрази и председателят на Съвета на директорите на „Пристанище Варна“ ЕАД Димитър Атанасов. „Благодарим Ви, че полагате толкова сериозни усилия за развитието на спорта в нашия град. БК „Черно море – Порт Варна“ има една от най-добрите детско-юношески школи у нас. Това е ясен знак за качеството на работата Ви. За предприятие като „Пристанище Варна“ ЕАД е дълг да оказва съдействие за популяризиране и развитие на спорта, който гради най-чисти и незаменими за бъдещите поколения черти на характера“, каза Димитър Атанасов.

Вицепрезидентът на БК „Черно море – Порт Варна“  Симеон Варчев изрази най-искрено своята благодарност към ръководството и колектива на „Пристанище Варна“ ЕАД. Той заяви, че без осигурената подкрепа от пристанището, клубът не би имал толкова високи успехи. Изпълнителният директор на клуба Борислав Ташев подчерта, че дългогодишното партньорство между пристанището и клуба е следствие и на оказаната лична подкрепа от министър-председателя Бойко Борисов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Над 460 деца тренират в детско-юношеската школа на Баскетболен клуб „Черно море – Порт Варна“. Клубът има 6 отбора за деца - всички са класирани на финалите на първенствата. Отлични и най-впечатляващи са резултатите при мъжете. БК „Черно море – Порт Варна“ се класира на III-то място на Държавното първенство „Национална баскетболна лига“. Баскетболистите донесоха и златни медали, спечелвайки I-во място на Купа България.

Подкрепяният от „Пристанище Варна“ ЕАД клуб ще работи със СОУ „Елин Пелин“. В училището ще бъде създадена специална паралелка за ученици – с насоченост баскетбол. Специалните часове (СИП, ЗИП), както и задължителните часове по физическо възпитание, ще бъдат използвани за тренировки и обучение на децата по баскетбол. Така значително ще бъде увеличен общият брой на трениращите подрастващи, а клубът ще има възможност за търсене на млади таланти сред много повече деца.
 

Представители на най-голямата строителна компания в Китай посетиха „Пристанище Варна“ ЕАД

28
5.2015

На 29 май, петък, на официално посещение в „Пристанище Варна“ ЕАД бе делегация от Китайската народна република.

На двустранната среща присъстваха изпълнителният директор на „Пристанище Варна“ ЕАД Петър Сеферов, председателят на Съвета на директорите Димитър Атанасов, директорът на направление „Експлоатация“ Иван Янакиев, директорът на пристанище Варна – Изток Любомир Добрев, ръководителят на отдел „Анализи и стратегии“ Коста Донев и Лу Пенгченг – Трети търговски секретар на Посолството на Китайската народна република в Република България, Уан Кехуа – Икономически и търговски съветник на Посолството на Китайската народна република в Република България и Лиу Джиафенг – Мениджър и главен представител на звеното за бизнес развитие на China Communications Construction Co. Ltd. (CCC) – най-голямата в Китай и девета в света строителна компания, специализирана в проектирането и строителство на пристанища.

Чуждестранните гости бяха запознати със състоянието и възможностите за развитие на „Пристанище Варна“ ЕАД. Те коментираха, че са известни отличните връзки между двете страни. Подчертаха още, че визитата им е по официална покана от Президента на Република България Росен Плевнелиев и Председателя на Народното събрание Цецка Цачева. 

Пред ръководството на "Пристанище Варна" ЕАД бе представен и развивания в момента транспортен коридор от Китай към Европа - "Пътят на коприната". Представителите на китайската делегация заявиха сериозен интерес за активно включване на варненското пристанище в обработката на товари по него. Делегацията бе силно впечатлена от възможностите на пристанището за обработка на всички видове товари, включително разработените от български специалисти технически съоръжения за тази цел.

Бяха положени основите на бъдещо сътрудничество между българския държавен пристанищен оператор и китайската CCC Co. Ltd. Лиу Джиафенг изрази надежда за включване на CCC Co. Ltd. в реализацията на различни проекти, които са свързани с пристанищата у нас, а ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД пое ангажимент да съдейства на партньорите от Китайската народна република.

Трети пътнически кораб за сезона в "Пристанище Варна" ЕАД

Започна круизна седмица във Варна

26
5.2015

 

На 26 май, вторник, на Морска гара – Варна застана пътническият кораб „Стар Прайд“ (Star Pride), плаващ под флага на Бахамските острови. 134-метровият луксозен лайнер е трети за круизния сезон, който посещава „Пристанище Варна“ ЕАД и гр. Варна. Забележителностите на града ще разгледат 200 пасажери от различни страни, които преди това са посетили Констанца, Румъния. 

През този месец „Стар Прайд“ празнува първи рожден ден - след цялостно реновиране. Съдът е част от флота на компания „Уиндстар круизес“, известна с уникалните круизи, които организира в различни части на света. „Стар Прайд“ е един от трите моторни кораба на компанията, която разполага и с три луксозни ветроходни лайнера. 

През 2006 г. корабът, тогава плавал под името "Сийборн Прайд", влиза в класацията на списание "Форбс" (Forbes) за най-скъпия круиз за Нова година.

За своите пасажери „Стар Прайд“ осигурява несравним лукс на море, пресъздавайки атмосфера като на частна яхта. На борда си „Стар Прайд“ приема само 212 души, корабът е достатъчно голям за да им осигури невероятни изживявания. В същото време е и достатъчно малък за да влиза във възхитителни малки пристанища и заливи, които остават „скрити“ за другите пътнически кораби. 

На борда на бутиковия лайнер има казино, библиотека, фитнес и спа център, които са разположени на 6 палуби. За нуждите на пасажерите се грижи 140-членен екипаж. 

"Стар Прайд" ще посети и гр. Несебър.

На 1 юни „Пристанище Варна“ ЕАД очаква „Сийборн Одисей“ (Seabourn Odyssey), плаващ под флага на Бахамските острови, а часове по-късно на Морска гара – Варна ще застане кораб „Варайъти Вояджър“ (Variety Voyager), плаващ под флага на Република Малта.