ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА, ПОРТАЛ КЪМ МОРСКИЯ СВЯТ
"Пристанище Варна" ЕАД е със седалище и адрес на управление Република България, гр. Варна, пл. „Славейков“ №1 Обслужва паневропейски транспортни коридори: № 8, опция № 7 (Рейн, Майн, Дунав) и международен транспортен коридор: Трасека (Европа - Кавказ - Азия). Предмет на дейност: Пристанищна дейност и свързаните с нея агентийско, търговско и техническо обслужване; спедиция, инвестиционна и инженерингова дейност; научно-изследователска и развойна дейност; подготовка и квалификация на кадри; вътрешна и външна търговия.  

Разполага с два пристанищни терминала: Варна-Изток - разположен навътре във Варненския залив, само на 1 км от идеалния център на град Варна и Варна-Запад - най-модерното и перспективно пристанище на северния български черноморски бряг, разположено на около 30 км. западно от град Варна, на западния бряг на Белославското езеро.

Варна е третият по население град в страната и главен център на една от най-развитите в икономическо отношение области. Разположен е в североизточната част на България, на брега на Черно море. Столицата София се намира на 470 км от Варна. Другите главни центрове в района са Шумен (80 км), Добрич (50 км) и Русе (200 км). Мекият климат позволява целогодишно използване на пристанището. Заради силно развития морски туризъм и многобройните летни курорти, намиращи се в непосредствеа близост, Варна е наричана Морската столица на България. 

 „ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА“ ЕАД 

е оператор на пристанища за
обществен транспорт: Пристанищен
терминал Варна – изток, вкл.
Пасажерски терминал и Пристанищен
терминал Варна – запад

ОБРАБОТВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ТОВАРИ 
 

контейнери, насипни,
генерални и наливни
 ОБСЛУЖВА 
 

търговски, пътнически, круизни,
научно-изследователски кораби и яхти
 

Контейнерен терминал

Контейнерен Терминал 
 

Необходимо е да въведете потребителското си име и парола.


 
ВИЖ ОЩЕ 

Оперативно сведение

Оперативно  сведение
 

 
 

 
ВИЖ ОЩЕ 

Информационно табло

Информационно табло
 

 


 
ВИЖ ОЩЕ